Máte dotaz? Ptejte se! Online formulář

Poradna

Jméno: Heslo:

» Registrace
Odpovědi stavebního úřadu František Brudný Zasláno: 12 listopad 23:17
Podal jsem dotaz na stavební úřad ohledně povolení apod. pro mobilní domy a rád bych se s Vámi o mé zjištění podělil, možná Vám to pomůže.

Můj dotaz: "Dobrý den, mohla byste mi , prosím, napsat co vše potřebuji, pokud bych si na svůj pozemek chtěl umístit mobilní dům, např. tento http://www.mobilak.cz/mobilni-dum.php?id=4&stats=1? A případně zda musím podstoupit jednání či schválení jinými úřady."

Odpověď stavebního úřadu: "Dobrý den, mobilní dům potřebuje povolení stavebního úřadu – tj.souhlas s umístěním stavby a ohlášení stavby. Než podáte žádost na stavební úřad, je nutné zjistit na odd.územního plánování, zda je možné na vašem pozemku mobilní dům umístit ( umístění mobil.domu musí být v souladu s územním plánem Města Rožnova p.R.) Dále musíte uvést k jakým účelům bude mob.dům sloužit (tj.k trvalému bydlení, rekreaci, podnikání…..) Pokud bude mob.dům sloužit k trvalému bydlení musí splňovat příslušné požadavky na stavby pro bydlení dle vyhl. č. 268/2009 Sb., o tech.požadavcích na stavby, ve znění pozdějších předpisů a podléhá stejnému režimu povolování jako klasické rodinné domy.
Z výše uvedeného vyplývá, že něž uskutečníte váš záměr, doporučuji projednat umístění mob.domu přímo na stavebním úřadě………"

Můj dotaz č.2: "Dobrý den, děkuji Vám za rychlou odpověď. Ještě jsem se chtěl zeptat, proč je důležité mít všechny tyto souhlasy od stavebního úřadu, i když se jedná o věc movitou. Kamarád mi totiž tvrdí, že je to jako bych si zaparkoval auto na vlastním pozemku a tím pádem bych to nikomu nemusel oznamovat."

Odpověď stavebního úřadu č.2: "Dobrý den, mobilní dům je v Evropě považován jako vozidlo pro volný čas, které nesplňuje požadavky pro provoz na pozemních komunikacích (nemá tech průkaz) – tudíž není auto které si zaparkujete na svém pozemku."
Re: Odpovědi stavebního úřadu Mobilák.cz Zasláno: 12 listopad 23:21
Dobrý den,

doporučujeme se vždy poradit s prodejcem mobilních domů a zejména také kontaktovat příslušný stavební úřad v oblasti, do které spadá pozemek na němž plánujete mobilní dům usadit. Vyjádření stavebních úřadů se mohou lišit stejně tak jako požadavky.
Budete-li potřebovat právní pomoc či radu, neváhejte nás kontaktovat.


Nový příspěvek

Přispívat mohou jen registrovaní uživatelé.


.

Mobilák.cz © 2024 (+420 608 890 329, info@mobilak.cz)